Posts

Showing posts from May, 2016

Mind Speaks #1

Kadang-kadang rasa macam nak cakap je, tapi taknak ramai yang tahu. 

Dah takda orang suka kita, suka hati kita lah nak crush dengan Joong Ki ke Dong Wook ke. 
Sape suruh tak suka kita. 😝
*hang sabaq sat*

w.e.a.k.

drawbacks:
I can't write if nothing happened abruptly that it touches my heart, forcing me to write.  I can't express what I think if I have no trigger.  I don't simply write what I think I should because it shouldn't be written without any good intention. 
I write to make others know what I've been thinking about something.  I write to express the burden of keeping heavy thoughts and I just want to let it go. 
I'm an observant. I look at things differently and try not to judge like how the others are judging.  I try to put myself into it and judge how I would react without thinking the others' opinion because what's happening is only felt by the individual, not as collective. 
I can't think, I can't write. I can't simply write.  Sometimes it is impossible. 
But to give, I need to gain. I need to earn in order to provide.  In that case, I need to ponder harder, I need to at least tadabbur a single, simple thing happen in the universe.
Pray. For. Me.

Bukan Milik Kita

Tak ada yang mahu berkongsi tribulasi. 
Semua yang ditunjuk, semua yang menayang gigi. Happy. 

Tak ada yang mahu berkongsi kisah hati. 
Kecuali ada yang mendekati, berkata sudi. 

Tak mampu kita menangisi saban hari.
Kerna hidup cukup pendek untuk bermuram diri. 

Tapi jika melihat kebahagiaan mereka kita menjadi overwhelm, 
overwhelm dan penuh pengharapan yang suatu hari nanti bakal jadi milik kita juga, 
dan harapan itu tidak bukan tidak akan menjadi doa indirectly. 
jika kita cuma mampu berdoa, maka itu sahaja sudah cukup kuat untuk kita. walaupun dia tu entah siapa, entah di mana, ataupun dia langsung taktahu yang kita "calon"kan dia, ataupun dia sudahpun berpunya tapi ahh pedulikan itu semua.  
Yang Allah bagi pasti terbaik, pasti. cuma hang ja kena perbaik sikit. :/

zon masa kita berbeza, cerita cinta kita juga pasti beda, yang pasti "every love story is magnificent, but my favourite will always be ours". 

suatu hari nanti, hari itu kita punya. ya, kita punya. 

*sabaq sat* 

Ja wau dal wau ha.

Ya Allah. 

Siapa pun dia, di mana pun dia, jagalah dia. Biarlah dia mencintaimu lebih dari dia akan mencintai ku. 
Apa pun pekerjaannya, biarlah dia sentiasa mencari redhamu dengan setiap titis peluhnya.  Sekuat mana pun keluhannya, sertailah ia dengan doa dan kebergantungan kepadaMu.  Bila tersasar kehidupannya, kembalikan dia sebagai mana Kau sering menarikku ke jalanMu. 
Ya tuhan. 
Jagalah dia daripada kekuranganku.  Hiasi hatinya dengan mengingatimu.  Indahkan rupanya seiring dengan kehendakMu.  Kuatkan peribadinya, untuk melindungiku.  Teguhkan sembilan akalnya, untuk membimbing surinya yang berakal satu. 
Tiadalah redhaMu tanpa redha dua ibu bapaku.  Jauhi aku daripada pengacau hati rapuhku.  Mudahkan pertemuanku dengan yang sudi menjadi rakan, suami, kekasih awal akhirku, abang adik-adikku, pelindung ibu bapaku dan ibu bapanya, juga hambaMu yang selalu setia. 
Jika bukan masanya untukku, jadikan aku hambaMu yang mengerti, sentiasa berbaik budi, mencintai dan mengasihani    Jauhilah aku dari k…