Posts

Showing posts from December, 2015

HIKING + BBQ

Image
At the peak of Pelindung Hill.

Mencari Hikmah Pun Payah!

Image
Assalamualaykum. hai.. Its me, again. of course, its my blog. 

Some people are blessed with good spouses. Some people are blessed with awesome parents and family. Some people are blessed with flying colours results. Some people are blessed with good looks while others are blessed with good akhlak. 

kawan-kawan, bersyukurlah. Aturan hidup ni Allah susun cantik sangat. Kita usaha saja ke arah kebaikan, sebab takdir yang telah ditentukan itu dirahsiakan. Kurangkan possibility ke arah keburukan, moga Al-Wakil sudi memandang kita yang hina ini ke arah kebaikan.. :) 


sayang semua, jom jadi baik? 
Tadi ada usrahmate tanya "macam mana nak cari hikmah di sebalik sesuatu tu". Aku faham dia maksudkan musibah atau ujian, tapi tidak disebutnya. Atau itu yang kami semua dapat brain that time. Ditanya seorang demi seorang bagaimana cara mereka menguruskan diri apabila konflik melanda. 

Jawabku - ambil masa. Duduk seorang, berjalan seorang, menung sorang-sorang. Semua sorang-sorang sebab bukan a…

To Whom It May Concern..

Image
Assalamualaikum, hai :)

I believed that some people might have been touched or even traumatized by my words especially to those who involved in my life, personally. I am very straight forward person, and I usually express what I think or feel. But most of the time I can say that I hold my words back, just letting them to pass by. Unfortunately, I do admit that somehow there are times when I accidentally, unintentionally say things harshly or I made people annoyed or mad because of my expressions. 

Couple of days ago I posted a status on facebook. Some people might take it easy but I know I should also consider some people who might be taken back by my words based on their conditions. They may be in a conflict among themselves or hungry or something that causes them to take my words as deep as the Pacific Ocean. hmm.. 


I'm sorry. ;(
I may have chosen the wrong phrases or what not but believe me I didn't mean to. Niat aku lain, tapi yang tersebut lain pulak. Maka yang difahami juga …

Takdak Tajuk?

Image
Attitude over looks. Dalam Surah Yusuf, Allah ceritakan betapa kacaknya Yusuf AS sehinggakan isteri raja Al-Aziz juga menggodanya. Bila Raja Al-Aziz dapat tahu maka ditanya kepada isterinya tentang hal itu dan isterinya mengatakan yang sebaliknya. Kemudian Yusuf dibawa untuk pengadilan sehingga terpenjara selama beberapa tahun lamanya. Suatu hari Yusuf AS dapat membuktikan kebenarannya dan dibebaskan. Raja Al-aziz juga menjadikannya sebagai pengurus perbendaharaan hasil negara Mesir. (long story cut short)
Yusuf AS juga bernafsu, tetapi dalam surah Yusuf ada mengatakan bahawa segala nafsu itu mengajak ke arah kejahatan kecuali nafsu yang diberi rahmat oleh Tuhan. Dalam surah tersebut, Yusuf berkata Jika Allah tidak melindunginya daripada nafsu tersebut, maka dia juga boleh tergoda dengan isteri Al-Aziz. To this point, sentiasa berdoa agar kita dilindungi oleh Allah daripada nafsu kita sendiri. 
Okay now, attitudes over look. Maksud saya, attitude tu jauh lebih penting, jauh lebih mempengar…

Aku Tau Dah!

Image
Aku tahu dah kenapa aku makin kecil. 
sebab asal orang jumpa aku je depa kata "makin kecik eh kau". tak pun "tak besar2 aku tengok kau ni"
Kau tahu kata-kata tu doa? 

dah, lepas ni kalau jumpa aku make sure cakap "makin sihat dan cantik aku tengok kau dib" 

SEJUK SIKIT HATI 
Forget those hardships and turbulence. Start pondering your bountiful bless Allah gave since you were born.  Walahh :)

Nak Cerita ke Tak

Assalam and hi ! :))

I have times when I have tons of stories to tell but then I make last minute decision; not to tell anybody.
That time I have a complete blog post, I saved it as a draft; unpublished. 
Sometimes I wrote things fast, to tell, then I pressed backspace too long; it is deleted. 

yeah, things don't come the way we want it to be. 
And we don't usually do what we think we gonna do. We make mistakes, we change mind again and again and mostly what we do is we told ourselves not to think about something yet that thing will always running in our head.

They said we didn't move on, I said yes though we can pretend it as a no. 

Life's hard yes it is. For you who haven't experience any depression before, let me tell you this:

1. A depressed person will smile even at smallest things. because they're trying to fight with sad emotions. They know they should laugh at least once a day for survival. That's why.
2. You may see them as happy as they are physically, but…