Tuesday, 29 September 2015

INTENTION ☕

Orang tulis blog untuk promosi, iklan, cerita kisah hidup, untuk perkenalkan itu ini, bagi tips, life hacks, review dan macam-macam lagi. 

Tapi sesetengah orang yang ada kenginan nak menulis, tapi tak punya waktu yang mengizinkan. Jadi wujudlah Twitter. It is a microblog. Tapi budak zaman sekarang guna Twitter macam instant messaging. Sesetengahnya lah, tak semua. :)

Aku tiada Twitter. Kenapa?
Cukup kot Facebook dan Instagram yang meragut banyak masa untuk dunia. Tak perlu kot tambah dengan Twitter pulak. :)

Ya, kadang-kadang aku tradisional. Tengok bahasa pun kadang-kadang aku seperti di era lain.

Dan  untuk blog, niat pada mulanya untuk mencari inspirasi dan memberi inspirasi. Tapi kupunya kekangan masa. Aku kini di Tahun Tiga, tahun klinikal. (aku rasa macam kat Indon dohh)
Research sahaja dah dua. Quiz lagi. Assignments lagi. 

Senior cakap 3rd year ni macam transition state daripada liquid yang lembik-lembik flowy gitu (more on fluid I guess sebab ada lagi sisa2 pepejal malas masa 1st year yang noob gila dulu) ke gas state. 

GAS. 
Everything you have to think on your own, no more dependency, no more spoon feeding. Stand on your own two feet. And GAS, the state that matters are mobile all the time, full of energy, colliding each others. That's us, and would be us till we graduate. or maybe till we die. hoho

centu lah 3rd year. Aku dah rasa, walaupun baru 4 minggu jadi senior 3rd year. Gahh!

Whatever it is, bergantunglah pada tali agama Allah. (dah kenapa tiba2 kan)
Tapi tanpa kekuatan dari Allah, mana mungkin kita dapat harungi apa yang dah kita harungi ni kan. Tanpa pertolongan Allah mana mungkin kita sampai ke tahap yang lebih tinggi kan. Tanpa belas kasihan Allah mana mungkin kita mampu hadapi kegagalan demi kegagalan kan. 

Kita dah banyak complain, kita dah banyak berputus asa. Cukuplah tu, hidup kan sementara. ;) 
Work harder, umpama esok sudah masa kita. 

p/s: if I got some extra time, I'll be back. with more stories. hopefully it's gonna inspire all of us. *pray hard*

Sunday, 20 September 2015

Aku nak cerita..

Sebolehnya aku nak cerita banyak benda.
tapi aku tak cukup masa.
Bukan lah 24 jam tu tak cukup walhal setiap manusia is granted with 24 hours each day kan.
Tapi, ada priority yang lebih prior daripada apa yang aku fikir prior. faham tak? haha :D